SYCĄCE CIASTO ZIEMNIACZANE
02:33 Wszystkie podróże kształcą i wnoszą w Nasze życie coś nowego. Ja z każdej podróży wracam pełna inspiracji na nowe potrawy, otwarta na nieznane smaki. Zawsze pozytywnie naładowana energią z odwiedzanych wcześniej miejsc. I tak też było tym razem, po powrocie ze słonecznej Hiszpanii. Chociaż powrót do rzeczywistości był ciężki, przede wszystkim ze względu na temperaturę, to głowa była pełna różnych pomysłów, które tylko rwały się żeby je zrealizować.
- 1kg ugotowanych ziemniaków
- 0,5 kg mięsa mielonego (użyłam wieprzowo-wołowego)
- cukinia
- 1 ogórek kiszony
- 2 cebule
- papryka
- 2 ząbki czosnku
- chlust mleka
- chlust śmietanki 30%
- 2 plastry żółtego sera (użyłam goudy)
- tarty ser do posypania zapiekanki(użyłam goudy i parmezanu)
- olej rzepakowy
- przecier pomidorowy, 5 łyżek (płynny)
- szczypta gałki muszkatołowej
- 2 duże łyżki bułki tartej
- sól
- pieprz
0 komentarze